Mob | WhatsApp
+ (385) 98 964 8532
Radno vrijeme
Pon - Pet: 9-12h | 15-19h
Zasto nam se tegobe vracaju

Zašto nam se neke tegobe vraćaju?

Kroz terapiju često se susrećem sa ponavljanjim tegobama, sličnim stanjima i bolovima koji se često vraćaju, nakon nekog kraćeg ili dužeg perioda, a najčešći okidač za to je stres.

Prije sam u tekstovima pisao o tzv. bombardmend mehanizamu, a to znači da kada smo u nekom lošijem periodu života, organizam nakuplja “probleme” od drugih segmenata na tijelu i isplivava na isto mjesto gdje je nekad problem ili bol nastao.

Kroz bodymind i mindbody mehanizam, može se sagledati da organizam nema dovoljno kapaciteta (energije, cirkulacije) za obnovu i samim time se tegobe, bolovi i nezadovoljstva vraćaju na stare rane koje nisu zacijelile kako treba.

Gledajući iz neke druge perspektive, možda jednostavno nismo naučili lekciju, stvari nam se vraćaju i upozoravaju nas da nešto moramo promijeniti.

Koji god izazov i pogled bio, uvijek treba pokušati sagledati pravi uzrok stanja ili boli, a ne samo rješavati simptome.

Kod određenih klijenata treba sagledati rani period odrastanja i moguće poteškoće u tom periodu života.

Kod drugih je možda kroz život bilo određenih tegoba, operacija, ozljeda, emocionalnih trauma koji su sa vremenom napravili kompenzaciji u tijelu i umu i sustav nema kapaciteta za obranu.

Kod pak trećih treba sagledati kakv stil i način života provode.

Treba nam sve više bazičnih znanja, edukacije i primjene jer će se s time prevenirati nastanak raznih stanja, bolova, bolesti i samim time smanjit trošak liječenja i odlazaka na razne terapije, a povećat će se mogućnost za boljim, kvalitetnijim i sretnijim životom.

Kako smanjiti vraćanja raznih tegoba?

Postoje razni načini, jedan od mojih načina su:

Edukacija (što bi bilo dobro da smo dobili u ranom periodu i kako to utječe na naše stanje tijela i uma)

Kako ozljede, emocionalne traume, operacije i razne kompenzaciji remete našem funkcioniranju te kako određene navike i stil života utječu na nas.

Manualni tretmani (manualna fizioterapija, osteopatija)

Svjesno vježbanje i disanje

NA KOJI NAČIN VI SPRIJEČAVATE POVRATAK RAZNIH STANJA I TEGOBA?

Lijep pozdrav,

Ivan Radičev

Odgovori

Pošalji poruku
Kako Vam mogu pomoći?
Pozdrav, kako Vam mogu pomoći?