Mob | WhatsApp
+ (385) 98 964 8532
Radno vrijeme
Pon - Pet: 9-12h | 15-19h
Simptomi reakcija bol

Simptomi, bol, reakcije, dijagnoza

Već sam o tome pisao, ali jučer mi se ponovio takav primjer!

Cura 30- tak godina dolazi sa boli u vratu i povremenim problemima sa išijasom.
Ima osjećaj da joj se sva napetost zadržava u glavi i da joj je glava teška.

PREGLED I TRETMAN

Kao inače napravio sam detaljan pregled i tretman i nakon toga me ona pita, dobro sad ste sve vidjeli i koja je moja dijagnoza?
U većini slučajeva klijenti koji meni dolaze su oni koji imaju različita bolna stanja, najčešće simptomatska, ali postoji i mali broj ljudi koji baš imaju određene medicinske dijagnoze.

SIMPTOM, BOL, REAKCIJE!
Ono što bi želio naglasiti da simptom ili bol nisu nužno loši, dapače ponekad su jako dobri jer nam poručuju da organizam nije u ravnoteži i da na nekom dijelu nas trebamo poraditi.
Također nešto o čemu nisam baš puno pisao, a može se događati tijekom terapije, da dođe do raznih reakcija otpuštanja ili pojačane boli koja bi trebala biti kraćeg perioda, a nisu isključeni čak temperature, proljevi, crijevne viroze, emocionalna otpuštanja, plakanje, tuga, smijeh, kao što slično piše i u ovom članku.
PAMETAN MEHANIZAM TIJELA

Mi često iz straha i neznanja koje je “najskuplje”, blokiramo slične procese i ne dozvoljavamo tijelu da odradi ono što mora.

Bilo bi dobro da ne sprječavamo i ne blokiramo taj put sa još većim strahom ili lijekovima koji remete prirodan mehanizam cijeljenja.

Postoje također i ona malo manje neugodna stanja, štoviše jako pozitivna, da se ljudima počinje kompletno mijenjati život, što mi nije strano i za to postoji logično objašnjenje, ali o tome neki drugi put.

KOJA JE MOJA DIJAGNOZA?

Da se vratim na pitanje od gore, koja je moja dijagnoza?

Tijelo se stalno mijenja, ono nije imenica nego glagol!

Simptom ili bol, nisu dijagnoza, ali i kod dijagnoza vrijedi isto pravilo, ili možda bolje kako kaže mudri Heraklit!

“Nikad ne možete dvaput kročiti u istu rijeku”!

EDUKACIJA
Potrebna je edukacija klijenata, da bolje razumiju što im se sve može događati u procesu terapije, što je simptom, bol i zašto se može javljati i vraćati nazad?
Ponekad sam i sam nakon učenja i dok se prakticiralo na meni ili nakon određenih terapija, vježbi, meditacija i tretmana imao slične manifestacije koje su ponekad poželjne, nisu loše i nešto nam govore o našem tijelu, nama samima i savršenim mogućnostima samoliječenja.

Malo detaljnije možete pročitati dolje u članku,

Svakako pročitajte bit će Vam od koristi!

https://dodiriscjeljenja.com

Lijep pozdrav,

Ivan Radičev

Odgovori

Pošalji poruku
Kako Vam mogu pomoći?
Pozdrav, kako Vam mogu pomoći?