Mob | WhatsApp
+ (385) 98 964 8532
Radno vrijeme
Pon - Pet: 9-12h | 15-19h
No pain no gain

“No pain, no gain”

NO PAIN NO GAIN

ZADOVOLJSTVO = SREĆA

U svom radu susrećemo se sa klijentima koji imaju različite tipove boli, napetosti i nezadovoljstva.

Imam onih koji bolje poznaju svoje tijelo i mogu ga osjetiti i osluškivati što im ono poručuje, do onih koji apsolutno ne osjećaju ništa i vjeruju, da će tek kada ih se jako stisne to biti dobro za njih.

Možda postoji određeni razlog zašto je to tako?

Oni koji ne osjećaju i kojima treba jak podražaj, a pate od neke kronične ili akutne boli, često imaju lošiju ili otupljenu komunikaciju na razini tijeloum.

Učenjem, školovanjem i prakticiranjem Osteopatije shvaćam da u velikoj većini slučajeva nema potrebe za upotrebom sile.

Također mi se to potvrđuje i odlaskom na seminar Kliničke Somatike (AEQ metode), vježbajući somatske vježbe i učeči o tome te vježbajući također sličnu Feldenkrais metodu, gdje sam na sebi primijetio kako svoj mehanizam tijeloum, svjesnim učenjem, slušanjem, promatranjem, pametnim i laganim kretanjem mogu lijepo uređivati.

Čitajući o somatici, susrećem se sa pojmom SMA ili senzorno-motorna amnezija.
Po opisu bi se reklo da je tu netko nešto zaboravio, no radi se o tome da nema dobre komunikacije između tijela i uma, a ne postoji nekog vidljivo oštećenje, nego se radi o funkcionalnom poremećaju u dijelovima našeg mozga.

Dolazim do zaključka da je možda to uzrok i potreba za stiskom, boli, patnjom, jer ako nemamo dobru komunikaciju iz tijela te imam amneziju, tek kad je nešto jako, onda to mogu i osjetit.

Taj obrazac svakako ima svoj dublji, nasljedni, ali odrastajućo-odgojni uzrok!

Spontano me to dovodi do drugog zaključka, da osobe koje stalno imaju potrebu za gomilanjem stvari, uspjehom, privlačenjem pažnje, prejedanjem, potrebom za stalnom i konstantnom žurbom, perfekcionizmu i radoholičarstvu, zapravo na taj način pokušavaju popunjavati rupe svoje ne-cijelovitosti konstantnim traženjem zadovoljstva izvan sebe, uz naglasak, uvijek mi nešto fali i nikad nije dobro, mijenjajući na taj način trenutno zadovoljstvo za sreću.

ZADOVOLJSTVO=SREĆA❌

Ivan Radičev

Odgovori

Pošalji poruku
Kako Vam mogu pomoći?
Pozdrav, kako Vam mogu pomoći?